"O deyyusa söyleyin gelsin"

Yayın Tarihi: 08/05/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
"O Deyyus'a söyle gelsin. Göresim geldi genni"

Şeyh Efendi'den gelen en son haber oydu bana.

Ha bugün ha yarın derken, hastalandı. Bir daha da göremedim.

İçime acıdır. Bugün ölüm haberi ile sarsıldık. Bekliyorduk ama yine de Allah'tan umit kesilmez deyip duaya devam ettik. Dün öğle saatlerinde acı haber geldi.

Tanıdığın ve sevdiğin birine mi üzülürsün yoksa, haberci gömleğinle bu acı haberi vermeyi mi düşünürsün. Yoksa televizyonlardan bağlanan meslektaşlarına Şeyh Nazım'ı mı anlatırsın.

Anlayacağınız dün sıkıntılı bir gündü benim için.

Hem bizi seven, bizim de onu sevdiğimiz birisini kaybettik, hem de dilediğimiz gibi üzülemeden işimizi yapmak zorunda kaldık.

***

Her karşılaştığımızda ya da ziyaretine gittiğim zaman.

Rasıh Sen min? diye sorar, yanına oturtturur, sonra da nasıl akraba olduğumuzu uzun uzun anlatırdı. Sorduğu sorulara istediği gibi cevaplar gelmeyince de bastonunu göstererek şaka yollu tehdit ederdi.

Gençlik yıllarımda ara sıra uğrardım, Rahmetli Doğan Harman'la çalışırken sık sık ziyarete giderdik. Sohbetlerini dinler, esprilerine güler, son derece mütevazi ama bereketli sofrasında bulunurduk.

Kendi elleri ile soyup yarısını ikram ettiği portakalın tadı hala damağımda.

***

Son derece güleç yüzlüydü. Etrafa şöyle bir bakar ortalıkta herhangi bir kadın yoksa belden aşağı esprileri patlatır, hepimizi kahkahaya boğardı.

Huzur bulurdum huzurunda.

Bir keresinde yakınındaki birileri beni, "Efendim bu içki içiyor" diye şikayet etmişti. O da o şikayet edene kızarak, " Bize asıl içenler lazım. İçmeyenler zaten burada" demişti ve İslam'ı bana sevdiren kişi oluvermişti.

***

Son derece mütevazi kişiliğine ve bir o kadar mütevazi yaşam biçimine rağmen, dünyadaki itibarı hiç de o kadar mütevazi değildi. Dergahına girip çıkanlar arasında krallar, devasa işadamları, büyük siyasetçiler, rock yıldızları falan vardı.

Sağlığı elverdiği günlerde yaptığı yurtdışı seyahatlerinde ayak basmadığı kıta kalmazken, bakışları ve tatlı sohbeti, nüktedan hitapları, bilge kişiliği ile etkilediği insan sayısı milyonları aşkındı.

Aile erken davranmayıp, cenazeyi bugüne bırakma kararı alsa, hep birlikte o zaman KKTC'ye akın akın gelecek özel uçaklar dolusu insanları görecektiniz. Yine de dergahına defnedilen Şeyh Nazım Kıbrısi'nin mezarını ziyaret edecek olanların sayısı hep birlikte göreceğiz.

***

Neticede dün yorgun bedeni artık kendini bıraktı. Rabbine gitti.

Bize üzüntüsü ve "O Deyyus'a söyle gelsin. Göresim geldi genni" şeklindeki son mesajına zamanında yanıt verip de gidemeyişimin vicdan ağırlığı kaldı.

Nur içinde yat Şeyh Baba.

Özlüyorduk, artık hep özleyeceğiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları