İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı: "Saldırganların yargı önüne çıkarıldıklarını görmek isteriz"

Akıncı: "Saldırganların yargı önüne çıkarıldıklarını görmek isteriz"

Güney Lefkoşa'da bugün yaşanan ve ırkçı ELAM örgütü tarafından düzenlenen ve iki Kıbrıslı Türk'ün yaralanması ile sonuçlanan saldırı ilgili Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı açıklama yaptı. Akıncı açıklamasında, Anastasiadis'in olayı kınamasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, suçu işleyenlerin yakalanarak yargı önüne çıkarıldıklarını görmek istediğini vurguladı. Akıncı'nın açıklaması şöyle:

Yayın Tarihi: 16/11/15 16:20
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı: "Saldırganların yargı önüne çıkarıldıklarını görmek isteriz"
A- A A+

"Bugün, 15 Kasım'ı bahane ederek bazı öğrencilerin ve ELAM mensuplarının Lefkoşa'da geçiş kapılarına yakın noktalarda taşkınlık yaptıkları, Kıbrıslı Türklere ait arabalara saldırıda bulundukları ve bazı kardeşlerimizin yaralandığı öğrenilmiştir.

Bunun yanı sıra Yiğitler Burcu'na yönelik patlangaç, taş ve şişe atıldığı tespit edilmiştir. Bu tür davranışların Kıbrıs'ta sürdürmekte olduğumuz müzakere sürecine hiçbir şekilde katkı yapmadığı ortadadır.

Sn Anastasiadis'in bu olayları kınamış olmasını memnuniyetle not etmekteyim. Ancak bu suçu işleyenlerin derhal yakalanarak yargı önüne çıkarıldıklarını görmek isteriz. Böylesi bir olayda Kıbrıslı Rum öğrencilerin okuldan uzaklaşarak bu tür eylemlere katılmalarını anlamak mümkün değildir.

Okul idaresi ve öğretmenlerin buna olanak sağlaması kabul edilemezdir. Kıbrıs Rum liderliğinin bu konuya ciddiyetle eğilmesi gerekmektedir."

İlgili haberler:

Güney'deki ırkçı saldırıda iki Kıbrıslı Türk yaralandı!

ELAM'ın diğer saldırısı Kuzey plakalı araçlara düzenlendi

Anastasiadis'ten ELAM'a: "Akılsızlar"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.