GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

ELAM'ın diğer saldırısı Kuzey plakalı araçlara düzenlendi

ELAM'ın diğer saldırısı Kuzey plakalı araçlara düzenlendi

Güney Lefkoşa'da bugün yaşanan ve ırkçı ELAM örgütü tarafından düzenlenen 3 saldırının ikisinde bir Kıbrıslı Türk'ün gözünden; bir diğerinin de çenesinden hafif yaralanırken, diğer saldırıda ise iki Kıbrıslı Türk'ün aracına patlangaç, taş ve cam şişe atıldı. Araçların hasar gördüğü saldırı Yiğitler Burcu Parkı'nda gerçekleşti. Polis Basın Subaylığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Yayın Tarihi: 16/11/15 16:47
okuma süresi: 2 dak.
ELAM'ın diğer saldırısı Kuzey plakalı araçlara düzenlendi
A- A A+

"16 Kasım 2015 tarihinde, saat 11:00 sıralarında, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde öğrenim gören bir grup öğrenci ile ELAM Örgütü üyeleri tarafından, "15 Kasım KKTC'nin Kuruluşunu" protesto etmek amacıyla Lokmacı Kara Geçiş Kapısı, Ledra Palas Kara Giriş Kapısı ve Yiğitler Burcu bölgesinde bir protesto eylemi gerçekleştirmişlerdir.

Gerçekleştirilen eylemler sırasında, eylemciler Yiğitler Burcu Parkı içerisine doğru patlangaç, taş ve cam şişe atmışlardır.

Meydana gelen olaylar öncesinde; ilk tespitlere göre GKRY Kimlik Dairesine yakın bir yerde park halinde bulunan KKTC vatandaşı Burak ANILDI'ya ait MH 231 plakalı salon araç ile Lokmacı Kara Giriş kapısının arka kısmında bulunan GKRY Lefkoşa Posta Dairesi önündeki trafik ışıklarında, KKTC vatandaşı Ali YURDAL'ın kullanımda bulunan MF 302 plakalı salon araç ELAM üyeleri tarafından tekmelenmek suretiyle hasara uğratılmıştır."

İlgili haberler:

Güney'deki ırkçı saldırıda iki Kıbrıslı Türk yaralandı!

Akıncı: "Saldırganların yargı önüne çıkarıldıklarını görmek isteriz"

Anastasiadis'ten ELAM'a: "Akılsızlar"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.