TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Davutoğlu: "Sınırlarımızın güvenliği için her türlü tedbiri alacağımızı cümle alem bilsin"

Davutoğlu: "Sınırlarımızın güvenliği için her türlü tedbiri alacağımızı cümle alem bilsin"

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırında bir uçağın düşürülmesine yönelik açıklama yapan Davutoğlu, "Sınırlarımızın güvenliği için her türlü tedbiri alacağımızı cümle alemin bilmesini isteriz" dedi.

Yayın Tarihi: 24/11/15 16:26
okuma süresi: 3 dak.
Davutoğlu: "Sınırlarımızın güvenliği için her türlü tedbiri alacağımızı cümle alem bilsin"
A- A A+

Suriye sınırında Rus yapımı bir savaş uçağının, TSK'ya bağlı F-16'lar tarafından düşürülmesi Ankara'da hareketli saatler yaşanmasına neden oldu.

TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, olaya ilişkin ilk açıklamasını Çankaya Köşkü'nde öğretmenlere verdiği yemekte yaptı.

"Kimse şüphe duymasın, Türkiye sınırlarına dönük tehdit söz konusu olduğunda gerekli adımı atar" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin bu ateş çemberi içinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz. Bugün Türk hava sahasını ihlal eden uçaklara dönük olarak silahlı kuvvetlerimizin anında gösterdiği tepkiyi de bu çerçevede ele almak lazım.

Biz hiçbir şekilde herhangi bir ülkenin toprağında gözü olan bir yaklaşımı benimsemiyoruz. Ama herkesin de bilmesi lazım ki defaatle uyarılara rağmen, geçen pazar günü Çankaya'da yaptığımız güvenlik zirvesinde bir kez daha teyit etmemize rağmen hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir."

"MESAJIMIZ AÇIK"

Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmelere de değinen Davutoğlu, "Azaz'daki Türklere, Araplara, Kürtlere, Türkmenlere ateş yağdıran kim olursa olsun, ister Suriye rejimi ister terör örgütleri isterse dışarıdan müdahale eden unsurlara karşı da mesajımız açıktır" ifadelerini kullandı.

Başbakan, şöyle devam etti:

"Suriye halkı da diğer bütün halklar gibi barış ve onur içinde yaşamayı hak eden bir halktır. Arap, Kürt, Türkmen, Sunni, Hristiyan, Müslüman hepsi bizim kardeşimizdir.
Bu çerçevede Türkiye ve çevresinde barışı ikame etmek, bütün ateş çemberi içinde ülkemizin demokrasisini huzurunu, güvenliğini teminat altına almak için ne gerekiyorsa yapacağımızdan bütün dünyanın haberdar ve emin olması lazım."

İlgili haberler:

Suriye sınırında uçak düşürüldü!

Putin: "Terörün işbirlikçileri tarafından sırtımızdan bıçaklandık"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.