DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Suriye sınırında uçak düşürüldü!

Suriye sınırında uçak düşürüldü!

Suriye sınırında bir savaş uçağı düşürüldü. Pilotlar paraşütle atlayarak kurtuldu. Cumhurbaşkanlığı, Türk jetleri SU-24 tipi Rus savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı. Uçağın sınır ihlali nedeniyle düşürüldüğü belirtildi. Rusya, uçağın Rus uçağı olduğunu doğrularken, sınır ihlalinin söz konusu olmadığını belirtti. Öte yandan, TC Cumhurbaşkanlığı "Rus uçağı Türk jetlerince düşürüldü" derken, HaberTürk'e telefon ile bağlanan Türkmen komutan "Uçak Türkmen birliklerince düşürüldü" dedi.

Yayın Tarihi: 24/11/15 10:03
okuma süresi: 3 dak.
Suriye sınırında uçak düşürüldü!
A- A A+

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın SU-24 tipi Rus uçağı olduğu belirtildi.

HaberTürk'e telefon ile bağlanan Türkmen komutan ise "Uçak Türkmen birliklerince düşürüldü" dedi.

TSK: 5 DAKİKADA 10 KEZ UYARI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada da, "milliyeti belli olmayan uçak 5 dakikada 10 kez uyarıldı" denildi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise, "Türk hava sahasını ihlal etmedik" açıklaması yaptı. Rus uçağının, Türk savaş uçakları F-16'lar tarafından düşürüldüğü belirtiliyor.

Uçağın Türkiye sınırının 1-2 kilometre uzağında Suriye topraklarına düştüğü belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A BİLGİ

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın süreci yakından takip ettiği belirtildi.

DAVUTOĞLU DA KONUŞTU

Türkiye-Suriye sınırındaki sıcak gelişme sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile görüşerek bilgi aldı.

"ÇADIRLARIN ÜZERİNE DÜŞTÜ"

Savaş uçağının Türkmen bölgesindeki Yamani köyündeki Türkmen çadırlarının üzerine düştüğü de öne sürülüyor.

"PİLOTLAR PARAŞÜTLE ATLADI"

Görgü tanıkları, pilotların 500 metre arayla düşen uçaktan paraşütle atladıklarını ifade ediyor.

RUSYA: TÜRK HAVA SAHASINI İHLAL ETMEDİK

Rusya Savunma Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Suriye'de bir savaş uçağımızın düşürüldüğü tahmin ediliyor" denildi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da, "Türk hava sahasını ihlal etmedik açıklaması yaptı. Rusya'nın Türkiye Büyükelçiliği'nden daha önce yapılan açıklamada, düşen uçakla ilgili bilgileri olmadığı belirtilmişti.

TÜRKİYE ANGAJMAN UYARISI YAPMIŞTI

Türkiye, Rus savaş uçaklarının Suriye'de Türkmen bölgesine yaptığı bombardımanın ardından Rusya'ya nota vererek, "Sınır güvenliğimiz fiilen ihlal edilirse angajman kurallarımızı uygularız" uyarısı yapmıştı.

TÜRK UÇAĞI 2012'DE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

2012'de bir Türk uçağının Suriye hava savunma sistemi tarafından düşürülmesi üzerine angajman kuralları değiştirilmişti.

LAVROV YARIN TÜRKİYE'YE GİDİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın Türkiye'ye gitmesi bekleniyor. Lavrov'un Türkiye ziyaretinde Suriye krizinin ele alınması bekleniyor.

İlgili haberler:

TSK, düşürülen Rus savaş uçağının radar iz analizini paylaştı

Putin: "Terörün işbirlikçileri tarafından sırtımızdan bıçaklandık"

Davutoğlu: "Sınırlarımızın güvenliği için her türlü tedbiri alacağımızı cümle alem bilsin"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.