DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Putin: "Terörün işbirlikçileri tarafından sırtımızdan bıçaklandık"

Putin: "Terörün işbirlikçileri tarafından sırtımızdan bıçaklandık"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk F-16'lar tarafından düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklama yaptı. Putin, "Terörün işbirlikçileri tarafından sırtımızdan bıçaklandık" dedi.

Yayın Tarihi: 24/11/15 15:03
okuma süresi: 2 dak.
Putin: "Terörün işbirlikçileri tarafından sırtımızdan bıçaklandık"
A- A A+

Putin, "Uçak Türkiye sınırına 4 kilometre uzaklıkta düştü" dedi.

"Olayın Türk-Rus ilişkilerinde ciddi sonuçları olur" diyen Putin, Rus uçak ve pilotlarının asla Türkiye'yi tehdit etmediğini belirtti.

"Türkiye, Rusya'nın ABD ile bu tür olayların önlenmesi konusunda anlaşma imzalamış olmasına karşın Rus uçağını vurmuştur" şeklinde konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Rusya, Türkiye'ye sadece komşu olarak değil, aynı zamanda dost bir ülke olarak yaklaşmıştır. Böyle bir adım kimin işine yarardı bilemiyorum ama bizim buna ihtiyacımız yok" dedi.

Putin, "Türkiye Rus uçağının düşürülmesinden sonra acilen Rusya ile iletişim kurmak yerine, sanki uçağı Rusya düşürmüş gibi NATO'ya başvurdu" şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Militanlar Türkiye'ye çok önemli miktarda petrol ve doğalgaz gönderiyor" iddiasında da bulundu.

TÜRK SAVUNMA ATEŞESİ RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

Rusya Devlet Başkanı Putin'in sert açıklaması sonrası Türkiye'nin Moskova savunma ateşesini, Rusya Savunma Bakanlığı'na çağrıldı.

İlgili haberler:

TSK, düşürülen Rus savaş uçağının radar iz analizini paylaştı

Suriye sınırında uçak düşürüldü!

Davutoğlu: "Sınırlarımızın güvenliği için her türlü tedbiri alacağımızı cümle alem bilsin"
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.