SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden anlamlı destek

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden anlamlı destek

YDÜ Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde tedavi altına alınan 15 yaşındaki Ayşenur Khalidi Cerebral palsi (CP) hastalığına karşı savaş veriyor.

Yayın Tarihi: 30/04/13 11:42
okuma süresi: 2 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden anlamlı destek
A- A A+

Serebral palsi terimi yaşamın erken döneminde ortaya çıkan ve gelişmekte olan beyni etkileyen sorunları tanımlamak için kullanılır. Serebral palsili çocuklarda güçsüzlük,sertlik,yavaşlık, titreme ve denge bozukluğu gibi pek çok sorun oluşturmaktadır.

Bu hastalığa yakalanan Ayşenur Khalidi'nin babası İmtiaz Khalidi , Yakın Doğu TV 'ye hastalık sürecini anlattı

Ayşenur Khalidi'nin babası İmtiaz Khalidi Yaptığı açıklamada, 1992 yılında Kıbrıs'a geldiklerini , kızı Ayşenur hastalanınca bir kaç defa Lefkoşa Devlet Hastanesine götürdüklerini fakat bir sonuç alamadıklarını belirterek, karın bölgesinden mikrop kapmasından dolayı vücudundaki tüm kanın zehirlendiğini ve kanın değiştirildiğini anlatan İmtiaz Khalidi, o müdahale olmasaydı şimdi kızının belkide bugün hayatta olamayacağını belirtti.

Lefkoşa Özel Eğitim Merkezinde Uygulama öğrencisi olan Pelin Aykut ise YDÜ Hastanesi'nde Ayşenur Khalidi'nin birden fazla geçireceği operasyonlarla, kendi çabasıyla yürüyebileceğine inandıklarını vurguladı.

Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi olarak da ellerini taşın altına koyduklarını, tedavi sürecinin uzun bir süreci kapsadığından toplanan yardımların dışında, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nin büyük desteğiyle Ayşenur'un iyileşeceğine inandıklarını ifade etti.

Ayşenur Khalidi'nin YDÜ Hastanesi'nde 15 gün sonra ameliyat olacağı , 1,5 ay boyunca belden aşağısı alçıda kalacağı ve fizyoterapi süreci geçireceği açıklandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.