Kürşat, emek gaspı var dedi; Çavuş, çalışanların yanında olduklarını söyledi
CTP İskele Milletvekili Fide Kürşat, Binboğa, Levazım ve Koop Süt’te emek gaspı olduğunu ifade ederken, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, sıkıntıları göz ardı etmediklerini ve hem işletmelerin hem de çalışanların yanında olduklarını söyledi.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda, milletvekillerinin güncel konuşma istemlerine yer veriliyor.
KÜRŞAT
Cumhuriyetçi Türk Partisi İskele Milletvekili Fide Kürşat, “Binboğa, Levazım ve Koop Süt’te Yaşananlar” konulu güncel konuşma yaptı. Kürşat, konunun muhatabı bakanların Genel Kurulda yer almadığını, ancak bu iştiraklerde sürdürülebilir yapı kalmadığını ifade ederek, eleştirilerde bulundu.
Çalışanların ve sendikanın özveriyle iştiraklerin üretime devam edebilmesi amacıyla çalıştığını, eylem, grev süreçleri yaşandığını, maaş kesintilerine gidildiğini, çalışanların hiçbir zaman emeğini esirgemediğini ifade eden Kürşat, çalışanların yeteri kadar özveri gösterdiğini, çalışanlardan daha fazla özveri beklenemeyeceğini söyledi.
Kürşat, iştiraklerde, İş Yasası ve toplu iş sözleşmesine aykırı davranıldığını, çalışanlardan kesinti yapıldığını, maaşların, hakların gasp edildiğini dile getirdi, hükümetin buradaki sorunlara karşı ne gibi adımlar atacağını sordu.
Çalışma huzurunu bozanın çalışanlar olmadığını, buralardaki "yolsuzlukların" sorumlusunun da çalışanlar olmadığını ifade eden Kürşat, emekçilerin hakkının ödenmesi gerektiğini belirtti, ülkede her alanda emek gaspı olduğunu savundu ve “Sizinle ne referandum ne de başka bir şey yapılır.” dedi.
ÇAVUŞ
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş da, iştiraklerde sıkıntının 5 yıl önce başladığını, kaynak sıkıntıları yaşandığını, hükümetin de bunu önünde bulduğunu ve buraları düzeltmek adına büyük önlemler aldıklarını anlattı.
Rakamlarla bilgi veren ve zararlara işaret eden Çavuş, çalışanların haklarını korumak adına adımlar attıklarını, gerekli yatırımları yaptıklarını, sermaye artırımına gittiklerini belirtti.
Çavuş, iştiraklere desteğin, sürdürülebilir, huzurlu bir çalışma ortamı yaratmak amacıyla verildiğini, “hükümet adım atmadı” denilemeyeceğini belirterek, eleştirileri dinlediğini, ancak sıkıntıları göz ardı etmediklerini ve hem işletmelerin hem de çalışanların yanında olduklarını söyledi.
HASİPOĞLU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu da, Çalışma Bakanlığının her zaman çalışanların yanında olduğunu ve ona göre hareket ettiklerini ifade ederek, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Hasipoğlu, iştiraklerde maaşların ödenmemesi ile ilgili ihbarın gönderildiğini, çalışanların ezdirilmeyeceğini, kurumların sürdürülebilir olması için de gereken desteği vereceklerini kaydetti.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.