İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Murat Şenkul: Haziran ayı için hemen erken seçim kararı alınmalı

Murat Şenkul: Haziran ayı için hemen erken seçim kararı alınmalı

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Haziran ayı için erken seçim çağrısı yaparak, yeni hükümetin hayat pahalılığı sürecini şeffaf şekilde yönetmesi ve hem kamu hem özel sektörde çalışanların kayıplarının önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 31/03/26 11:09
okuma süresi: 2 dak.
Murat Şenkul: Haziran ayı için hemen erken seçim kararı alınmalı

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Haziran ayı için erken seçim kararı alınması gerektiğini belirtti.

Şenkul, paylaşımında yeni gelecek hükümetin ilk 6 aylık hayat pahalılığı (HP) oranını belirleyip, bütçe imkânı çerçevesinde çalışanlara ne kadarının ödenebileceğini şeffaf şekilde aktarması gerektiğini vurguladı. Böylece emekli olacakların ikramiyelerinin ciddi kayıplar yaşamayacağını, bordrolara işlenen HP’nin geleceğe dönük çalışanların kaybını önleyeceğini ifade etti.

Özel sektör için de devletin uyguladığı oranda asgari ücret artışı yapılmasını ve aradaki farkın Yerel İstihdamı Destekleme Fonu üzerinden ödenmesini öneren Şenkul, bu sayede kamu maliyesinin süreci yönetebileceğini, emeğin korunacağını ve işletmelerin teşviklerle süreci en az hasarla atlatacağını belirtti.

Şenkul, paylaşımını “Niyet varsa, liyakat varsa, çözüm de vardır. Ama önce erken seçim, çünkü tüm paydaşların birbirine güven duyması esastır” ifadeleriyle sonlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.