İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya isyan etti: Ya bu pisliği temizleyeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya isyan etti: Ya bu pisliği temizleyeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya, "Ya bu pisliği temizleyeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz. Bunun başka çıkış yolu yoktur, fazla da zaman yoktur" ifadelerini kullanarak, isyan etti.

Yayın Tarihi: 01/04/26 22:18
okuma süresi: 5 dak.
BES Başkanı Mustafa Yalınkaya isyan etti: Ya bu pisliği temizleyeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla isyan etti, son yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

Toplumun “cefakar ve bedeller ödemiş bireyleri” adına konuştuğunu belirten Yalınkaya, uzun yıllardır emek mücadelesi verdiğini vurgulayarak, mevcut yapıyı “çeteleşmiş” olarak nitelendirdi. Yalınkaya, açıklamasında çok sayıda şaibeli ihale, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları, kamu kaynaklarının yandaşlara aktarıldığı yönündeki eleştiriler ile kamu kurumlarına zarar verildiği iddialarına dikkat çekti.

Kırsal kesim arsaları, orman arazileri ve üretici kesimlerin emeği üzerinden rant sağlandığını öne süren Yalınkaya, eğitim kurumlarının zarar gördüğünü ve kamu maliyesinin kötü yönetildiğini savundu. Stratejik öneme sahip kurumların zarar gördüğünü ifade eden Yalınkaya, çalışanların fakirleştirildiğini iddia etti.

Açıklamasında, meclis süreci ve alınan kararları da eleştiren Yalınkaya, emekçilerin ve temsilcilerin yok sayıldığını ileri sürdü.

Yalınkaya, gelinen noktada mevcut yönetime karşı tahammülünün kalmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Hiç kimse kusura bakmasın ama birkaç günlük veya birkaç haftalık maaş düşüncesiyle geleceğimizi, psikolojimizi, bu topraklardaki onur ve haysiyetimizi ayaklar altına alacaksak batsın bu sendikacılık. Ben böyle mücadele istemiyorum. Ya bu pisliği temizleyeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz. Bunun başka çıkış yolu yoktur, fazla da zaman yoktur.”

Mustafa Yalınkaya'nın açıklamasının tamamı ise şöyle:

“Evet bu yazdığımı bu toplumun cefakar, vefakar ve çok bedeller ödemiş her bir bireyi için yazıyorum, ama yıllarca çalışan bir emekçi bir köylü çocuğu bir birey ve son 15 yılını kesintisiz sendikamız çatısı altında emek, ekmek, gelecek mücadelesi veren biri olarak son yıllarda başımıza musallat edilen bu yapı yüzlerce şaibeli ihale, yüzlerce rüşvet yolsuzluk iddiaları atadıkları birçok bürokratların polislik ve yargılanır olması, yüzlerce yandaşlarının istihdamı, kamu arazilerini ve kaynaklarını peşkeş çeken bu çeteleşmiş yapı, sahte diplomalarla anılan ve yargılanan bununla birlikte eğitim kurumlarımıza verdikleri zararlar, toplumumuzun kurumlarını kuruluşlarını tehdit veya talimat veya elde etmek istedikleri rant düzeniyle çektikleri peşkeşler, kırsal kesim arsası adı altında ihtiyaçlı gencecik çocuklarımızın gözünün içine baka baka yandaşlarına peşkeş çekmeleri, alçak orman arazilerini bazı müteahhitlere ciddi rakamlar karşılığında peşkeş çektiği iddiaları orda dururken, köylünün, çiftçinin , hayvancının ürettiği değerleri sermaye babalarına peşkeş çekenler, demokrasiyi Anayasayı çiğneyerek yaptıkları birçok şaibeli işler, elektrik telefon gibi stratejik olarak bu toplumun malı olan kurumlarımıza verdikleri zararlar, batırdıkları kamu maliyesini savaşı bahane ederek çalışanı emekçiyi göz göre göre fakirleştirip sermaye babalarına sırf yaklaşan seçim sürecinde sponsor yaratma yeni istihdam ve buna benzer birçok usulsüzlük yapma adına meclis genel kuruluna getirip görüştürürken hem cumhurbaşkanını hem dışarda geleceği için eylem sırasında polis tarafından biber gazı ve cop yiyen emekçileri, temsilcileri  seçilmiş milletvekillerini aptal yerine koyarak yasa gücünde kararnameyle alay edercesine resmi gazetede yayınlatıp uçağa binip giden bu çeteleşmiş hükümetin ne başının ne de onun emir erlerinin bir saniye bile o koltuklarda oturmalarına tahammülüm kalmadı, hiç kimse kusura bakmasın ama birkaç günlük veya birkaç haftalık maaş düşüncesiyle geleceğimizi psikolojimizi bu topraklardaki onur ve haysiyetimizi ayaklar altına alacaksak batsın bu SENDİKACILIK, ben böyle mücadele istemiyorum, ya bu pisliği temizleyeceyik ya da bu diyardan gideceyik bunun başka çıkış yolu yoktur fazla da zaman yoktur.”

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.