İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Ahmet Serdaroğlu muhalefete seslendi: Erken seçim sokakta olur

Ahmet Serdaroğlu muhalefete seslendi: Erken seçim sokakta olur

Hür-İşçi Sendikaları Federasyonu ve Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, muhalefeti sokağa inmeye çağırarak erken seçim talebinin yalnızca söylemle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 29/04/26 11:51
okuma süresi: 4 dak.
Ahmet Serdaroğlu muhalefete seslendi: Erken seçim sokakta olur
A- A A+

Hür-İşçi Sendikaları Federasyonu ve Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Kıbrıs Postası’nda yayımlanan ve Canan Onurer’in hazırlayıp sunduğu “Sabahın Haberleri” programında yaptığı açıklamada, muhalefete açık çağrıda bulundu.

Serdaroğlu, erken seçim talebinin yalnızca sözle dile getirilmesinin yeterli olmadığını belirterek, “Muhalefet artık sokağa inmeli. Bu mücadele sadece Meclis’te verilmez” dedi. Sendikaların da önümüzdeki süreçte bu yönde adımlar atacağını ifade etti.

HÜKÜMET SAMİMİ DEĞİL

Hükümetin politikalarını eleştiren Serdaroğlu, “Başından beri samimi değiller. Samimi olmayan bir hükümetle bir şeyler yapmak çok zordur. Önce niyetin ne olduğunu bilmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Yasa hazırlık süreçlerinde sendikaların yeterince dikkate alınmadığını savunan Serdaroğlu, Çalışma Bakanlığı ile yapılan görüşmelere rağmen aynı yaklaşımın sürdüğünü belirtti.

Serdaroğlu, asgari ücret artışının bir zam değil, hayat pahalılığının karşılığı olduğunu vurgulayarak, bunun anayasal bir hak olduğunu dile getirdi.

“Asgari ücret artışı bir lütuf değil, yaşanan hayat pahalılığının ödenmesidir” diyen Serdaroğlu, çalışanların alım gücünün korunmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Ülkedeki ekonomik sorunların asgari ücret üzerinden tartışılmasını eleştiren Serdaroğlu, “Asgari ücret günah keçisi yapılıyor. Asıl sorun kayıt dışı ekonomi ve denetimsizliktir” dedi.

Hayat pahalılığı oranlarının yüksekliğine dikkat çeken Serdaroğlu, kısa sürede yaşanan yüksek artışların ekonomik yönetim sorununa işaret ettiğini belirtti.

MİLLETVEKİLİ MAAŞLARINA ELEŞTİRİ

Serdaroğlu, milletvekili maaşlarının yüksekliğini de eleştirerek, mevcut sistemde gelir adaletsizliğinin derinleştiğini ifade etti.

Hayat pahalılığı arttıkça maaşların da yükseldiğini belirten Serdaroğlu, bunun bazı kesimler için avantaj haline geldiğini savundu.

Gelir dağılımındaki adaletsizliğe çözüm önerisi de sunan Serdaroğlu, en yüksek maaşın asgari ücretin dört katı ile sınırlandırılması gerektiğini söyledi.

“Bu ülkede en yüksek maaş 4 asgari ücret olursa, o zaman herkes hayat pahalılığını gerçek anlamda hisseder ve çözüm üretmek zorunda kalır” diyen Serdaroğlu, bu modelin denetim mekanizmalarını da güçlendireceğini ifade etti.

YASA TASARISINA TEPKİ

Hazırlanan yasa tasarısının çalışanların aleyhine sonuçlar doğuracağını savunan Serdaroğlu, özellikle ücretlerin çalışan rızasıyla düşürülebilmesine olanak tanınmasının suistimale açık olduğunu belirtti.

Bu tür düzenlemelerin ucuz iş gücünü teşvik ettiğini ifade eden Serdaroğlu, “Bu bir sömürü düzenidir” dedi.

Serdaroğlu, izlenen politikaların uzun vadede yerli iş gücünü olumsuz etkileyeceğini belirterek, göç riskine dikkat çekti.

“Bu anlayış devam ederse, yerli vatandaşların iş bulma imkânı azalır ve göç kaçınılmaz hale gelir” ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.