İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gazeteciler Birliği: 15’ten fazla kişinin Türkiye'ye giriş yasaklarının kaldırılmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Gazeteciler Birliği: 15’ten fazla kişinin Türkiye'ye giriş yasaklarının kaldırılmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Türkiye’ye girişleri yasak 15’ten fazla kişinin yasaklarının kaldırılmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Yayın Tarihi: 09/05/26 13:37
okuma süresi: 2 dak.
Gazeteciler Birliği: 15’ten fazla kişinin Türkiye'ye giriş yasaklarının kaldırılmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Birlik açıklamasında, tüm yasaklılara, evrensel insan haklarında yer aldığı gibi seyahat özgürlüklerinin iade edilmesi çağrısında bulundu.

Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’ye neden giremediklerini veya yasaklı listesinde olup olmadığını bilmeyen gazeteci ve aydınların, “çağ dışı uygulamadan” zarar gördüğü kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Hiçbir gerekçe göstermeden kişilerin seyahat özgürlüğünü elinden almak evrensel insan haklarına ne kadar aykırıysa yasakların kaldırılması da o denli diplomasi zaferidir. Kaç yıldır bu konuda yapılan tüm girişimler kendi yöneticilerimizin ‘bir ülkenin kimi alıp kimi almayacağı o ülkeyi yönetenlerin bildiği iştir’ yaklaşımı ile sürüncemede bırakılmış, aynı şekilde kim yasaklı kim değil endişesi ilişkileri germiştir.

Şimdi ise konunun polemik yapılmaması isteniyor. Sayın Başbakan yıllardır konuyla çok yakından ilgileniyormuş görüntüsü verirken diğer yandan da bazı isimlerle ilgili hala müzakerelerin sürdüğünü o nedenle eleştiri yapılmamasını öneriyor. İşte bizim karşı çıktığımız anlayış da budur. Elbette yanlışlar söylenecek, yanlışlar dile getirilecek. Bunun karşılığı ifade özgürlüğünü kullanarak eleştiride bulunanların yasaklanması olmamalıdır.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği olarak diplomasi, diyalog ve ne istediğini anlatabilme yeteneğinin her zaman önemli olduğunu vurgularken, tüm yasaklıların evrensel insan haklarında yer aldığı gibi seyahat özgürlüklerinin iade edilmesini bekliyoruz.”

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.