İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Narenciyede eylem sonuç verdi: Kesim, taşıma ve ihracat faaliyetleri yeniden başladı

Narenciyede eylem sonuç verdi: Kesim, taşıma ve ihracat faaliyetleri yeniden başladı

Narenciye Kesim Ekipleri Birliği Başkanı Coşkun İşkey ile Kamyoncular Birliği Başkanı Tuncay İnik, Cypfruvex yönetimi ve Tarım Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından eylem kararını kaldırarak yeniden iş başı yapıldığını açıklarken, kesim, taşıma ve ihracat faaliyetleri de yeniden başladı.

Yayın Tarihi: 16/05/26 13:00
Güncelleme Tarihi: 16/05/26 18:13
okuma süresi: 2 dak.
Narenciyede eylem sonuç verdi: Kesim, taşıma ve ihracat faaliyetleri yeniden başladı

Narenciye sektöründe üreticilerin dün itibarıyla kesimi durdurmasının ardından başlayan görüşmeler olumlu sonuç verdi.

Narenciye Kesim Ekipleri Birliği Başkanı Coşkun İşkey ile Kamyoncular Birliği Başkanı Tuncay İnik, alınan eylem kararının kaldırıldığını ve yeniden iş başı yapıldığını açıkladı.

Süreç boyunca Cypfruvex yönetim kurulu ile Tarım Bakanlığı arasında yoğun görüşmeler gerçekleştirildiği, iki birliğin gündeme taşıdığı sorunların çözümüne yönelik önemli adımlar atıldığı belirtildi.

Taraflar arasında sağlanan uzlaşıyla birlikte kesim, taşıma ve ihracat faaliyetleri yeniden başladı. Böylece sektörde oluşan belirsizliğin de ortadan kalktığı ifade edildi.

Özellikle üreticilerin, ürünlerin zamanında sevk edilmesini sağlayacak anlaşmadan memnuniyet duyduğu kaydedildi.

Birlik başkanları, iyi niyet çerçevesinde atılan adımların sektöre olumlu yansıyacağını belirtirken, diyalog ve iş birliğinin sürmesinin önemine dikkat çekti.

Tarım Bakanlığı ile Cypfruvex yönetiminin çözüm odaklı yaklaşımının ise sektör paydaşları tarafından olumlu karşılandığı ifade edildi.

Fotoğraf: Gadara Medya canlı yayını

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.