Tufan Erhürman, Angela Holguin ile görüşüyor
Kıbrıslı Türk Lider Tufan Erhürman, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile görüşüyor. Görüşmede, ileride yapılması planlanan 5+1 formatındaki genişletilmiş toplantı ve çözüm sürecine ilişkin hazırlıklar ele alınıyor.
Kıbrıslı Türk Lider Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile bir araya geldi.
Holguin, pazartesi günü Erhürman ile Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis ile görüşmesinin ardından, bugün liderlerle ikinci baş başa görüşmesini gerçekleştiriyor.
Cumhurbaşkanlığındaki görüşme saat 15.00’te başladı.
Holguin, pazartesi günü liderlerle yaptığı görüşmelerin ardından yaptığı açıklamalarda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le 5+1 formatında genişletilmiş bir toplantı için hazırlandıklarını, toplantının temmuz veya ağustos ayında olabileceğini kaydetmişti.
Kıbrıslı Türk Lider Tufan Erhürman ise, dün düzenlediği “Cumhurbaşkanlığında 200 Gün” isimli basın toplantısında, bir 5+1 formatında toplantı yapılacaksa, bu toplantıda hem Güven Yaratıcı Önlemler’e ilişkin sonuç üretilmesini hem de çözüm süreci açısından ileri bir adım atılmasını istediklerini vurgulamıştı.
Seçim döneminde ortaya koydukları dört maddelik metodolojiye bağlılıklarına vurgu yapan Erhürman, bugüne kadarki deneyimlerden ders çıkararak hareket ettiklerini söylemişti.

MARİA ANGELA HOLGUIN, GÜN İÇİNDE NİKOS HRİSTODULİDİS İLE GÖRÜŞECEK
Holguin, bugün saat 17.00’de de Hristodulidis ile görüşecek.
Holguin’in temaslarına pazartesi günü Ankara, ardından Atina’yla devam etmesi bekleniyor.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.