Enver Mamülcü: Rum yönetiminin mülkiyet adımları Kıbrıs Türkü'nün güvenliğini ilgilendiriyor
İŞAD Başkanı Enver Mamülcü, Rum yönetiminin mülkiyet konusunda attığı adımların Kıbrıs Türklerinin güvenliğini doğrudan hedef aldığını ifade ederek, hükümeti mütekabiliyet esasına dayalı acil tedbirler almaya çağırdı.
Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği (İŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Mamülcü, Rum Yönetimi’nin, mülkiyet konusuyla ilgili yaptığı tutuklama hamlelerine karşı hükümete tedbir alma çağrısında bulundu.
Mamülcü yaptığı yazılı açıklamada, KKTC Devleti'nin sorunları çözme konusunda gösterdiği iyi niyetli yaklaşımlara karşın, Rum Yönetimi’nin attığı adımlarla, zemini ortadan kaldırmasının, hiçbir iyi niyet misyonu ile açıklanamayacağını belirtti.
Mamülcü, Rum Yönetimi’nin, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği'nde görev yapan bir Kıbrıs Türkü’ne, eşdeğerden aldığı malını bir yabancıya satmasından dolayı okunan ve imzalanmadığı takdirde tutuklanacağını deklere eden Rum polisinin “insanlık dışı ve insan haklarına aykırı” davranışını kınadıklarını ifade etti.
Bu hareketin, Kıbrıs Türkü’nün direk güvenliğini ilgilendiren ve yaşamsal hakkını elinden almaya yönelik olduğunu ifade eden Mamülcü, hükümeti, en kısa sürede acil tedbirler konusunda göreve davet etti.
Rum Yönetimi tarafından suçlu ilan edilen bir Kıbrıs Türkü’nün, güneyde veya herhangi bir Avrupa ülkesinde tutuklanabileceğine dikkat çeken Mamülcü, mütekabiliyet esasları çerçevesinde karşı tedbirlerin alınmasının yanı sıra gerekirse "kapıların kapatılması, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşme yapılmamasının" da ele alınması gerektiğini dile getirdi.
Kıbrıs Türkü’nün, Batı Trakya’da yaşayan Türklerin uğradığı mezalimin aynısı ile karşı karşıya kalabileceği ve sorunun “çok daha büyük, vahim boyutlara” ulaşabileceği uyarısında bulunan Mamülcü, İŞAD’ın, konunun yakın takipçisi olacağını ve devletin kurumlarını uyarmaya devam edeceğini belirtti.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.