Murat Şenkul: Kişilerin değişmesi bizi tek başına düzlüğe çıkarmaz
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Filo Jet faciası sonrası yaptığı açıklamada, ülkedeki sorunların liyakat eksikliğinden kaynaklandığını belirterek “Kişilerin değişmesi hatta hükümetin değişmesi bile tek başına bizi düzlüğe çıkarmaz” dedi.
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne açıklarında alabora olarak batan Filo Jet faciası ve Erhan Arıklı'nın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinden alınmasının ardından yaptığı açıklamada, ülkede yaşanan sorunların çoğunun rastlantı sonucu oluşmadığını belirterek, liyakat eksikliğine dikkat çekti.
Şenkul, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uzun süredir bilginin, tecrübenin ve liyakatın yerini “birilerinin yakını veya adamı olmak” anlayışının aldığını ifade etti.
Bunun sonucunda ülkenin “içten içe çürüdüğünü” belirten Şenkul, bu durumun bir gün “kaçak halde ehliyetsiz araba sürerken insan öldürmekle", başka bir gün ise “bebek mama skandalında” karşılarına çıktığını kaydetti.
Şenkul, son olarak aynı durumun denizde yaşanan Filo Jet faciasıyla ortaya çıktığını belirterek, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın Başbakan Ünal Üstel tarafından görevden alınmasına da değindi.
Üstel’in görevden alma kararını “soruşturmanın selameti açısından” aldığını söylediğini hatırlatan Şenkul, “Günün sonunda bu hükümet Ünal Üstel hükümetidir ve hükümetin başı olarak bu yönde bir karar almıştır” ifadelerini kullandı.
“MESELE KİŞİLERİN DEĞİŞMESİ DEĞİL”
Şenkul, kendisi açısından meselenin Arıklı’nın görevden alınmasının doğru veya yanlış olmadığını belirterek, asıl sorunun ülkede yanlış uygulamalar nedeniyle oluşan yapısal sorunlar olduğunu ifade etti.
“Benim için mesele aldı ve iyi yaptı ya da aldı ve kötü yaptı değildir. Üstte yazdıklarımdır” diyen Şenkul, “Yapılan yanlışlarla içten içe çürüyen bir yapıya sahibiz” dedi.
Kişilerin veya hükümetin değişmesinin tek başına ülkeyi düzlüğe çıkarmayacağını vurgulayan Şenkul, “Düzlüğe çıkmayı gerçekten istiyorsak, hepimiz bireysel çıkarlarımızı bir kenara bırakmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
“EVLATLARIMIZA DAHA İYİ BİR ÜLKE BIRAKACAĞIZ”
Şenkul, ülkenin geleceği konusunda iki seçenek bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin “şeffaf, adil, temiz, liyakatlı bir yapıyı görev başına getirip evlatlarımıza atalarımızdan devraldığımızdan daha iyi bir ülke bırakmak” olduğunu söyledi.
Diğer seçeneğin ise karşıt olunan bir kişinin görevden alınmasıyla tatmin olmak ve “1 doğru kararla 100 yanlış kararı çıkarları için unutmak” olduğunu ifade eden Şenkul, böyle bir durumda “evlatlarımızın yüzüne bakamayacağımızı” kaydetti.
Partilerden ve kişilerden bağımsız olarak herkesin kendisine bakarak karar vermesi gerektiğini belirten Şenkul, siyasilerin toplumun içinden çıktığını ve halk tarafından seçildiğini hatırlattı.
Şenkul açıklamasını, “Şimdi karar zamanı dostlar. Böyle tamam mıyız? Yoksa…” ifadeleriyle tamamladı.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.