İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Salih Ruso: Atık toplama ve ayrıştırma sistemini yeniden düzenleyeceğiz

Salih Ruso: Atık toplama ve ayrıştırma sistemini yeniden düzenleyeceğiz

CTP Geçitkale Serdarlı Belediye Başkan adayı Salih Ruso, Serdarlı-Ergenekon arasındaki çöplük alanında çıkan yangının ardından atık yönetimi sistemini yeniden düzenleyeceklerini açıkladı. Ruso, kaçak dökümlerle mücadele edeceklerini, mevcut alanın rehabilitasyonu için süreci başlatacaklarını ve ilk 100 günde öncelikli sorunları belirleyerek müdahaleye başlayacaklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 12/10/26 17:36
okuma süresi: 3 dak.
Salih Ruso: Atık toplama ve ayrıştırma sistemini yeniden düzenleyeceğiz
  • Salih Ruso: Atık toplama ve ayrıştırma sistemini yeniden düzenleyeceğiz

  • “Hedefimiz günü kurtarmak değil, aynı sorunların tekrar tekrar yaşanmayacağı bir düzen kurmak”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Geçitkale Serdarlı Belediye Başkan adayı Salih Ruso, Serdarlı ile Ergenekon arasındaki çöplük alanında çıkan yangının ardından bölgeye giderek yerinde incelemelerde bulundu.

Bölgede yaşanan yangınların tekrarladığına dikkat çeken Salih Ruso, “Üstelik bu, bu yıl aynı alanda yaşanan ilk yangın değil. Bölge yıl içinde defalarca benzer yangınlarla gündeme geldi. Bu da bize sorunun yalnızca yangın çıktığında müdahale etmekle çözülemeyeceğini açıkça gösteriyor” dedi. Asıl meselenin atıkların depolanma biçimi olduğunu belirten Ruso, “Asıl mesele, yıllardır biriken atıkların açık alanda tutulduğu bu düzenin artık sürdürülebilir olmaması. Bizim hedefimiz sadece çöpleri toplamak değil; bu sorunu kaynağından çözecek bir sistem kurmak” ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞIN SORUNUNU KOLAYCA BİLDİREBİLECEĞİ BİR İHBAR VE TALEP SİSTEMİ KURACAĞIZ"

Çevre temizliği ve atık yönetimine ilişkin projelerini de paylaşan Ruso, “Temiz Köyler – Güvenli Tarlalar” projesine dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Temiz Köyler – Güvenli Tarlalar” projemiz kapsamında atık toplama ve ayrıştırma sistemini yeniden düzenleyecek, kaçak dökümlerle mücadele edecek, köylerimizde düzenli temizlik takvimi oluşturacak ve vatandaşın sorununu kolayca bildirebileceği bir ihbar ve talep sistemi kuracağız.”

Serdarlı ile Ergenekon arasındaki mevcut vahşi depolama alanına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ruso, “Serdarlı–Ergenekon arasındaki bu mevcut vahşi depolama alanının da kalıcı bir sorun olarak bırakılmasını istemiyoruz. Alanın rehabilite edilmesi ve atıkların çevre ve insan sağlığı açısından uygun, kontrollü bir sisteme aktarılması için ilgili kurumlarla birlikte gerekli süreci başlatacağız” dedi.

"İLK 100 GÜNDE MEVCUT ATIK SİSTEMİNİN DURUMUNU NET BİÇİMDE ORTAYA KOYACAĞIZ"

Göreve gelmeleri halinde ilk 100 günde atık yönetimine ilişkin atacakları adımları da anlatan Ruso, “İlk 100 günde mevcut atık sisteminin durumunu net biçimde ortaya koyacak, öncelikli sorun alanlarını belirleyecek ve müdahaleye başlayacağız” ifadelerini kullandı. Temiz çevrenin insan sağlığı, tarım ve yaşam kalitesi açısından taşıdığı önemi vurgulayan Ruso, “Çünkü temiz bir çevre sadece görüntü meselesi değildir. Sağlık demektir, güvenli tarım demektir, yaşam kalitesi demektir” dedi.

Açıklamasının sonunda kalıcı çözümlerin önemine dikkat çeken Salih Ruso, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bizim hedefimiz günü kurtarmak değil; aynı sorunların tekrar tekrar yaşanmayacağı bir düzen kurmak. Temiz köyler, sağlıklı yarınlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.