Çin, ABD ve BAE’den, Dubai’de ortak dolandırıcılık operasyonu
Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri polisinin Dubai’de internet ve telefon dolandırıcılığı şebekesine yönelik ortak operasyonunda 276 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonun, üç ülkenin birlikte gerçekleştirdiği ilk ortak kolluk faaliyeti olduğu belirtildi.
Çin, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) polisinin, Dubai'de faaliyet gösteren internet ve telefon dolandırıcılığı şebekesine ortak operasyon düzenlediği bildirildi.
Çin Kamu Güvenliği Bakanlığından yapılan açıklamada, Dubai'de 9 adrese baskınların yapıldığı operasyonda 276 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.
Açıklamada, Çin, ABD ve BAE emniyet birimlerinin işbirliğinde gerçekleştirilen operasyonun, üç ülkenin birlikte düzenlediği ilk kanun koruma faaliyeti olduğu belirtildi.
Çin, 2025 yılından itibaren, Myanmar ve Tayland'daki sınır şehirlerinden vatandaşlarını hedef alan internet ve telefon dolandırıcılığı şebekelerine karşı bu ülkelerle kapsamlı ortak operasyonlar düzenlemiş, operasyonlar sonucunda 8 binden fazla şüpheli Çin'e iade edilmişti.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.