ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Güney Kıbrıs'a kaçıp 3 yıl sonra yasa dışı döndü: Askeri bölge ihlaliyle tutuklandı

Güney Kıbrıs'a kaçıp 3 yıl sonra yasa dışı döndü: Askeri bölge ihlaliyle tutuklandı

Trafik kazası ve izinsiz ikamet suçları nedeniyle aranırken 2023 yılında Güney Kıbrıs’a kaçtığı öne sürülen K.H., bu kez Beyarmudu bölgesinden yasa dışı şekilde KKTC’ye giriş yaptıktan sonra polise teslim oldu. Zanlı hakkında 3 gün ek tutukluluk emri verildi.

Yayın Tarihi: 18/07/26 12:08
Güncelleme Tarihi: 18/07/26 12:30
okuma süresi: 2 dak.
Güney Kıbrıs'a kaçıp 3 yıl sonra yasa dışı döndü: Askeri bölge ihlaliyle tutuklandı

“Askeri bölgeyi ihlal etme” suçundan tutuklanan Türkmenistan uyruklu K.H. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis memuru Faruk Akkuş, Gazimağusa’da sakin zanlının, 20 Temmuz 2023 tarihinde işlediği trafik kazası ve KKTC’de izinsiz ikamet etme suçları nedeniyle arandığı sırada, Akıncılar köyü bölgesinde henüz tespit edilemeyen bir noktadan birinci derece askeri yasak bölgeye gizlice girerek bölgeyi ihlal ettiğini, ardından yetkili makamdan izin almadan KKTC topraklarından ayrılıp Güney Kıbrıs’a geçtiğini söyledi.

Polis, zanlının yaklaşık üç yıl sonra, 10 Temmuz 2026 tarihinde Beyarmudu İlkokulu bölgesinden birinci derece askeri yasak bölgeye gizlice girerek bölgeyi ihlal ettiğini ve ardından KKTC topraklarına izinsiz giriş yaptığını belirtti.

Akkuş, zanlının 17 Temmuz 2026 tarihinde polise teslim olduğunu ve hakkında daha önceden temin edilen derdest emri gereği tutuklandığını ifade etti.

Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, alınması gereken ifadeler bulunduğunu kaydederek zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.Güney’e kaçıp 3 yıl sonra yasa dışı döndü: Askeri bölge ihlaliyle tutuklandı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.