Dr. İlker İpekdal: Sağlığın adı siyaset, soyadı partidir
Dr. İlker İpekdal, “Halk gözüyle baktığımda ben de ‘danışıklı dövüş mü var?’ diye düşünüyorum” dedi.
Serbest Çalışan Hekimler Yönetim Kurulu Üyesi İlker İpekdal, sağlık sisteminin siyasetin etkisinden kurtulamadığını savunarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Serbest Çalışan Hekimler Yönetim Kurulu Üyesi olan İpekdal, sağlık alanında yaşanan yapısal sorunların çözümü için ortak hareket edilmesi gerektiğini belirtirken, mevcut tabloya ilişkin toplumda oluşan güvensizliğe de dikkat çekti.
“SAĞLIK HİÇBİR ZAMAN SİYASETTEN ÇIKMADI”
TV2020’de konuşan İpekdal, sağlık sisteminin yıllardır siyasetin gölgesinde kaldığını ifade ederek, “Sağlık siyasetten hiç çıkmadı. Sağlığın adı siyaset, soyadı partidir” dedi.
İpekdal, sağlık alanındaki tartışmaların ve çözümsüzlüğün toplumda farklı algılar yarattığını belirterek, “Halk gözüyle baktığımda ben de hekimler ve sağlıkta bir statüko mu var diye düşünüyorum doğrusu… Danışıklı dövüş mü var diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“ORTAK HAREKET EDİLİRSE SORUNLAR ÇÖZÜLÜR”
Sağlık sistemindeki sorunların çözümü için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan İpekdal, hekimlerin temel önceliğinin hem mesleklerini hem de halk sağlığını korumak olduğunu söyledi.
İpekdal, “Oysa hekimler hem mesleklerini hem halkı düşünüyor. Ortak hareket edilirse sağlıkta sorunlar çözülür” dedi.
“SİYASETTE ÇOK SAYIDA HEKİM VAR”
Sağlık politikalarının siyasetle iç içe geçtiğini ifade eden İpekdal, siyasette çok sayıda hekimin yer aldığına da dikkat çekti.
“Ana muhalefet başkanı da bir hekim mesela” diyen İpekdal, sağlıkta kişisel ya da siyasi tartışmalar yerine sistemin konuşulması gerektiğini belirterek, “Sağlıkta sistem konuşmamız lazım” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.