2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı tamamlandı: 57 bin 514 öğrenci karne aldı!
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2025-2026 eğitim öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla Cumhuriyet Lisesi'nde düzenlenen karne törenine katılarak öğrencilere karnelerini verdi. 57 bin 514 öğrenci ile yaklaşık 6 bin 500 öğretmen yaz tatiline çıkarken, Çavuşoğlu öğrencilerin tatili okuyarak, spor yaparak ve dinlenerek değerlendirmelerini istedi.
15 Eylül 2025’te başlayan 2025-2026 eğitim öğretim yılı karnelerin dağıtılmasıyla tamamlandı.
İlköğretim, Genel Ortaöğretim ile Mesleki Teknik Öğretim Dairelerine bağlı okullarda öğrenim gören 57 bin 514 öğrenci, karne ve tamamlama belgelerini alarak; kamu ve özel okullarda görev yapan yaklaşık 6 bin 500 öğretmen ile birlikte yaz tatiline çıktı.
Akademik takvime göre, öğrenci ve öğretmenler, yaklaşık üç aylık aranın ardından 14 Eylül Pazartesi günü ders başı yaparak 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılına başlayacak.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2025-2026 eğitim öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla Cumhuriyet Lisesi öğrencilerinin karne dağıtım törenine katıldı ve karneleri verdi.
Yeniceköy’deki eski polis okulu binasında eğitim veren Cumhuriyet Lisesi karne töreninde konuşan Çavuşoğlu, deprem riski nedeniyle tadilata alınan Geçitkale’deki Cumhuriyet Lisesi’nin uluslararası standartlarda yenilendiğini ve 30 Haziran’da yapılması planlanan diploma töreniyle yeniden hizmete açılacağını söyledi.
Çavuşoğlu, çocukların can güvenliği için tedbir amaçlı buraya alındığını, bazı ulaşım sorunları olduğunu ancak çocukların, ailelerin, öğretmenlerin fedakarlıkla çalıştığını ifade etti.
Öğretmen öğrenci ve ailelere teşekkürlerini sunan Çavuşoğlu, yıl içinde çalışanlar bugün tatile başladığını, daha az çalışanların da bir hafta daha öğretmenleri ile burada olacağını ve başarılı olacağını belirtti.
Önemli olanın; tatili en iyi şekilde okuyarak, spor, gezi, gözlem, tatil yaparak mutlu bir şekilde geçirmek olduğunu belirten Çavuşoğlu, çocukların, tatili çok iyi değerlendirmesi, dinlenmesi ve eylülde açılacak okullarına mutlu dönmesi temennisinde bulundu.
Çavuşoğlu, bakanlık olarak kendilerinin okullar ve çocuklar için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “İyi bir yaz tatili dilerim” dedi.
KEMAL DERVİŞOĞULLARI
Okul Müdürü Kemal Dervişoğulları da konuşmasında, yıl boyunca akademik sosyal spor edebiyat ve diğer alanlarda çalıştıklarını ve birçok başarı elde ettiklerini belirtti.
Çocukların yıl boyunca çok çalıştığını, notların önemli olduğunu ama her şey de olmadığını belirten Dervişoğulları, yıl boyunca gösterilen çabayı tebrik etti.
Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’nun karne vermek için bu yıl okullarını tercih etmesinden onur duyduklarını belirten Dervişoğulları, teşekkür etti ve çocuklar aileler ile öğretmenlere iyi tatiller diledi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.