Hiçbirşey anlatamadı

Yayın Tarihi: 23/02/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ahmet Kaşif'in basın toplantısına davetli olmadığım için gitmedim ama giden meslektaşlarımla konuşma fırsatım oldu. Kaşif'in sadece yapılan eleştirilere cevap verdiğini Genel başkan olması halinde ne yapacağıyla ilgili hiçbirşey anlatmadığını ifade ettiler. İnternet sitelerine düşen haberlere de baktım yeni bir şey söylememiş.

Davet edilseydim soracağım birkaç soru vardı ama cevaplaması mümkün değildi. Önemli değil, daveti yapan zaten Sn Kaşif'in kendisi değil rantçıları olunca amma da davet ederler ha.

Konumuza gelecek olursak. Yarın hayırlısı ile UBP Kurultayı yapılacak. Delegenin seçtiğiyle UBP yoluna devam etmeye çalışacak. Belki büyüyecek belki küçülecek. Ve ne olacak olursa olsun hızlı bir şekilde olacak. Buna herkes kendini hazırlasın.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na övgüler düzen bir çizgi izledi Sn Kaşif. Ekibi ne yazdıysa o da onu okudu, ne yapsın? Kendi gücüyle kazanma potansiyeli olmadığı için Sn Eroğlu'na astı umudunu. Delege olan birçok muhtardan Sn Eroğlu'nun Kaşif adına destek istediğini duyuyorum. Mesele şahısların iktidarı devamı meselesi olunca tarafsızlık ilkesi ber taraf olur. Neyse ki günün birinde araştırmacılar bir gün araştırma yaptığında Sn Eroğlu'nun tarafsızlığını yitirmiş bir Cumhurbaşkanı olduğunu bulup okuyacaklar. Tarihe not düşüyoruz, şaka bir durum değil.

KAŞİF ANKARA'DAN RAHATSIZ DEĞİL AMA!!!!!!!

Ahmet Kaşif, Türkiye hükümet yetkililerinden rahatsız olmadığını ifade etti toplantıda. Acaba aynı durum AK parti Hükümeti yetkilileri içinde geçerli mi? Bence değil. Politik anlamda her iki ülke hükümeti birlikte çalışır. Peki gerçek anlamda? Bence Kaşif'in başbakan olması halinde ülke büyük bir kaosa gömülecek.

Bence Kaşif AK Parti Hükümetini inanılmaz derecede kırdı ve büyük saygısızlıklar yaptı. Beğenmesek de bu ülkenin gerçekleri var. Her iki ülkenin birbirine bağlılıkları ve ihtiyaçları var. Vakti zamanında CTP peygamber kesilmişti, seçime 25'le girip 15'le çıktılar. Sebep? Çünkü dönemin CTP Hükümeti ekonomik anlamda Ankara'yla inanılmaz ters düşmüştü.

Türkiye Başbakanı Sn Erdoğan'ın yapacağımız katkıları fazlasıyla yaptık başka katkı yok demesinin ardından Ferdi bey eli mahkum erken seçime gitti. Ekonomik paketi uygulamamak için gösterdiği bir direniş değildi bu. Alakası dahi yok. UBP İktidara geldiğinde yazılmış ama karşılığı olmayan binlerce devlet çeki vardı. Kaşif olur da seçilirse olacak durum yine aynısıdır.

Kaşif Ankara hükümetini kırmış ve üzmüştür diyorum çünkü Sn Kaşif'in Ankara Hükümetine karşı samimiyetsizlikleri de olmuştur. Ekonomik istikrarın sağlanması için Beşir bey olsun Sn Akça olsun İrsen bey olsun az mı uğraştılar, az mı emek verdi Sunat bey, Ersin bey? Bu istikrarın bozulmaması için İrsen Küçük Hükümeti'nin yol kazasına uğramaması gerektiğini açık dille telafuz ettiler. Bunun tek nedeni KKTC'nin hızlı ve doğru şekilde kalkınmasıydı.

Sn Kaşif bu istikrarın bozulmayacağı yönünde ciddi sözler vermiştir! Ama sonradan caymıştır. Ekonomik programı değiştireceğini açık bir dille beyan etmiştir. Dahası kendisini destekleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, AK Parti Hükümeti'nin açıklamalarını dolaylı da değil direkt olarak yalanlamıştır.

Sn Kaşif kimsenin adamı olmadım olmayacağım diye bir cümle kullandı. İrsen beyi de daha önceleri Eroğlu desteklemişti. Ama sonra adamı olmayı reddedince Sn kaşif'i ikna edip karşına çıkardılar. Şimdi Sn Kaşif, Eroğlu'nun adamı durumunda, yarın seçilirse adamı olmayacağını söylüyor. Derviş bey hep söyler, kimi elinden tutsam bana ihanet eder diye. Sn Kaşif, Eroğlu'nun adamı olmayacaksa Sn Eroğlu yeni bir ihanete hazır olsun.

Bu da işin espri tarafı!!! Yarısı şaka yarısı ciddi.

Şimdi Kaşif genel başkan olursa başkanı olacağı hükümeti çalıştırabilecek mi sizce? Erken seçime girse de koalisyon kursa da yürütebilecek mi sizce?

Ben peşinen söyleyim kocaman bir HAYIR!

Eğer Kaşif'in dünkü toplantısına katılsaydım Sn Kaşif'e tek bir soru soracaktım. Sıfırla çarpılacaktı o soruyla. UBP'ye, oğlunuza, eşinize çevrenize söz verirsiniz ve tutmazsınız. Siyasettir derler geçer gider. Ama başka yerlere söz verir de tutmazsanız, yürüyeceğiniz yollar banana kabuğuyla dolar taşar, kayıp düşersiniz. Düşenlere sorun bakalım hala doğrulabildiler mi?

Beyler Cami duvarına işemeyin, fena çarpılırsınız!

***

HASAN BOZER, KAŞİF'E Mİ DESTEK VERİYOR?

Başbakan İrsen Küçük'ün düzenlediği bazı basın toplantılarında Sn Hasan Bozer'i İrsen beyin yanında gördüm hep. Bildiğim kadarıyla da İrsen beyi destekliyor. Ama dünkü basın toplantısında Sn Kaşif Hasan Bozer'in isyanını dile getirdi ve ne kadar ilginçtir Kaşif'i destekleyen bir internet sitesin de de Bozer'in açıklamaları gün boyu manşet kaldı. Hayırdır başkanım taraf mı değiştirdiniz? Yoksa Kaşif sizi kendi tarafında mı göstermeye çalışıyor. Bence kamuoyuna bir açıklama yapmalısınız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları