CTP de bunu yapmasın Allah aşkına…
Günlerdir gemi kazasıyla yatıp gemi kazasıyla kalkıyoruz. Ülkenin gündemi başka oldu. Olacak da; çok ciddi bir olayla karşı karşıyayız. Şaka değil, bir gemi battı ve muhtemelen 28 kişi hayatını kaybetti bu kazada. Üstelik iki küçük çocuk da olduğu iddia ediliyor. Kamuoyunda bir anda Bakan Erhan Arıklı’nın görevden alınması furyası başladı ve hızla giderek bir linç girişimine dönüştü. Başbakan Üstel ne yaptı? Bakan Arıklı’yı görevden aldı. CTP hiç yapmaması gereken bir açıklama yaptı; “Arıklı yetmez, hepiniz istifa edin” dedi.
Yahu, evet, anlıyorum. CTP bir ana muhalefet partisidir. Elbette ki muhalefet yapacak, eleştirecek, bağıracak, çağıracak, tamam da gemi kazasıyla Hükümetin başarısızlığının ne alakası var? Dersiniz ki ekonomiyi kötü yönetiyorsunuz, istifa edin gidin; bunu anlarım. Ekonomi iyi de olsa ya da orta seviyeli de olsa Muhalefetin yapısıdır, pireyi deve yapacak ve istifa edin diyecek. Yaşanan kazayla ve yürütülen süreçle ilgili olarak Hükümeti başarısız ilan edip istifa edin, Arıklı yetmez demek ne kadar da ucuz bir siyaset yapmaktır.
Yakışıyor mu CTP’ye? Yani, gemi kazası ve ölen insanların üzerinden seçim polemiği yapmak ve Arıklı yetmez, siz de istifa edin demenin siyasi ya da politik ne gibi uyuşturulması yapılabilir ki?
Kaldı, kazanın gerçekleşmesinin hemen ardından Hükümet oldukça hummalı bir çalışma başlattı. Türkiye hemen devreye girdi ve iki tane özel gemisini bölgeye gönderdi. Bu gemiler halen çalışıyor. Daha ne yapılsın? Ne yapacak yani Başbakandan beklenen? 500 metreye dalgıç elbisesi giyip dalıp bir bir hayatını kaybeden kardeşlerimizi mi çıkaracak? Nedir yani beklenen, anlamakta güçlük çekiyorum.
Hükümeti savunmak için yazmıyorum bunları. Olur mu, elbette ki Hükümetin de yanlışları ya da eksik kaldığı konular var. Zaten bunları hep birlikte eleştireceğiz ama Arıklı yetmez, hepiniz istifa edin demek de gerçekten ucuz siyaset yapmakla denk. CTP’li dostlar kusura bakmasın ama biraz anlamlı eleştiriler yapın, yerine otursun.
Şimdi ben bunları yazdığım için bana sövecek muhalifler, onlara da lafım olsun, hiç umurumda olmuyor ve kafaya takmıyorum. Ben bu işi 27 yıldır yapıyorum, alıştım artık sövmelere. Biri bana sövmesin ya da eleştirmesin diye düşündüğümü ya da inandığımı yazmamazlık yapacak değilim.
Başbakan önemli bir karar aldı ve Ulaştırma Bakanını görevden aldı, hem de hükümette kriz çıkacak olması pahasına. Arıklı’nın açıklamasını okudum. Başbakan beni görevden aldığını basın üzerinden duyurdu, dedi; ben de hükümetten çekildiğimi basın üzerinden duyuruyorum, dedi. Siyasettir bu, seçim olur, sayılar tutar, yine hükümet kurulur, yoluna herkes devam eder. Önemli sözdür siyasette, sonsuz küslük ve sonsuz barışıklık yoktur diye.
Demem o ki, Allah aşkına, boğularak can veren insanlarımızın üzerinden saçma sapan siyaset yapmak CTP’ye yakışmıyor. Arıklı görevden alındı, yetmez, hükümet de istifa etsin, CTP gelsin, daha iyi deniz taraması yapacaktır ve hemen bir anda hayatını kaybedenleri bulacaktır mı demeye getiriyorlar, anlamadım doğrusu. Yazının başında ifade ettiğim gibi, Hükümet birçok konuda eleştirilebilir, bu son derece normal ve anlamlıdır, tabii ki Muhalefet kendisinin daha iyi işler yapacağını iddia edecek ve iktidar gelecektir ama Arıklı yetmez, siz de istifa edin demek ölü üzerinden siyaset yapmaya denk gelir, lütfen bunu yapmayın.
Üstelik olur da CTP iktidara gelirse göreceğiz, borçlanmadan nasıl maaş ödeyecek ya da ülkeyi ayağa kaldıracak. Planlarımız var diyorlar; yahu, ne planı? Bütçe açığı olmuş bilmem kaç milyar lira, hadi borçlanmadan maaş öde. Ya da resen yollamadan, zam yapmadan para topla. Akıl var, izan var, nasıl olacak tüm bunlar?
Kim bilir, belki de CTP gelirse ülkeyi selamete çıkaracaktır. İnşallah öyle de olur, aksini temenni etmemiz mümkün değil ama lütfen daha anlamlı ve daha mantıklı söylemlerle yapın muhalefetinizi. CTP’ye yakışan budur.
Günün Sözü
"Bir gün ayrıldık ve sevilmekten eskimiş bir renk gibi hissettim kendimi"
Cemal Süreya
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.