Adaylardan beklentiler

Yayın Tarihi: 11/04/15 12:09
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Özel durumumuz nedeniyle, dış ilişkilerimizi ve ülkemizin korumasını Anavatanın destek ve yardımı ile gerçekleştirebilmekteyiz.

Ülkemizdeki tüm alt yapı tesisleri de anavatanın teknik ve mali yardımı ile yapılmaktadır.

Her konuda ve tüm sorunlarımızın çözümünde anavatan, tüm olanakları ile yanımızda olup,bizi desteklemektedir.

Devlet örgütlenmesi tamamlanmış olup, bina,araç gereç donanım bakımından bir çok ülkeden çok daha iyi durumdadır.

Kişi başına devlette çalışan memur, öğretmen, polis bakımından da dünyada en ön sıradayız.

Devlet çalışanlarının maaş ve diğer hakları, anavatanın desteği sayesinde bir çok ülkeden çok daha iyidir.

Öte yandan tüm bu olanaklara rağmen, ülkemizde halkımızın yönetimden memnun olmadığı herkesin bildiği açık bir gerçektir.

Maddi durumu iyi olanların, çocuklarını ülkemizdeki özel ve güneydeki okullarda okutması,eğitim hizmetlerimizin istenen düzeyde olmadığını gösterir.

Mali gücü iyi olanların özel hastane ve güneyi tercih etmesi,devletin sağlık hizmetlerinin istenen düzeyde olmadığının kanıtıdır.

Yapıcı uyarılara rağmen, devlet kuruluşlarında gereksiz ve mantık dışı bürokratik işlemler ile vatandaşlara adeta işkence yapılıyor.

Devletin kayıtlarında bulunan bilgi ve belgelerin, vatandaş tarafından getirilmesi isteniyor ve vatandaşlar gereksiz yere yokuşa sürülüyor.

Oysa başka ülkelerde ve Anavatanımızda vatandaşlar, sadece kimlik kartlarını göstererek bürokratik işlemleri yapabiliyor.

Örneğin pasaport, kimlik kartı, doğum ve ölüm işlemlerinde, ilgili memurların istenen bilgileri kendi kayıtlarından bulmaması ve vatandaşın getirmesini istemesi, aldığı maaşa karşın görevini tam olarak yapmadığını gösterir.

Mantık dışı, gereksiz ,çok fazla ve can sıkıcı bürokratik işlemler, ülkemize yatırım için gelen bir çok yabancının kararından vazgeçip kaçmasına sebep oluyor.

Bu güne kadar işbaşına gelen tüm hükümetler ,sadece Sendikaları ve devlet çalışanlarını memnun etmeğe çalışmakta, verimliliğin artırılması ve hizmetlerin iyileştirilmesine önem vermemektedir.

Politikacıların bu hatalı yönetim anlayışının doğal sonucu olarak, Devlet kuruluşlarındaki bir çok görevli, vatandaşları, hizmet etmekle yükümlü olduğu kişiler olarak görmüyor.

Kuşkusuz sayıları fazla olmasa da, bazı devlet kuruluşlarında vatandaşlara saygılı ve insancıl davranan görevliler de vardır.

Ancak bazı devlet memurları, iş takibi için gelenlere sanki lütfen yardımcı olduğu havası içinde hareket ediyor ve vatandaşları yokuşa sürüyor.

Çalışma saati içinde; görevlilerin kahve içmesi, kahvaltı yapması, telefonla özel işlerini takip etmesi, oda arkadaşları ile sohbet etmesi, gelen misafirleri ile ilgilenmesi, hatta doğum günü kutlamaları yapılması,herkesin sürekli izlediği ve KKTC'de normal karşılanan davranışlar haline gelmiştir.

Vatandaşlara iyi muamele yapılmaması bir yana, bir de akla ve mantığa sığmayan çeşitli zorluklar çıkarılır. Örneğin, damga pulu alımı için veya fotokopi için vatandaşlar yollara düşürülüyor.

İşte bu nedenle,cumhurbaşkanı adayları sloganlar, yapmayacakları işler ve bizim gücümüzün üzerindeki hizmet vaatleri yerine,içişlerimizdeki bozuk düzenin nasıl düzeltilebileceği üzerinde plan,program ve görüşlerini ortaya koymalı.

Örneğin, eğitim, sağlık, asayiş hizmetlerinde mevcut sıkıntı ve sorunların çözümü ile ilgili ne yapabileceklerini ve sendikalar hakkındaki düşüncelerini anlatmaları yararlı olacaktır.

Kısaca,devlet kuruluşlarının daha verimli, daha disiplinli ve vatandaşları memnun edecek düzeyde hizmet verebilmesi için neler yapılması gerektiği üzerindeki görüşlerini anlatmaları halkın daha isabetli tercih yapmasına yardımcı olacaktır.

Kuşkusuz KKTC'de cumhurbaşkanlarının, daha çok dış temas ve çözüm görüşmeleri ile ilgilenmekte olduğu biliniyor.

Ancak bir yandan çözüm görüşme ve çalışmaları sürdürülürken, öte yandan da hiç çözüm olmayacakmış gibi, hükümetin halkımıza çağdaş ülkeler düzeyinde hizmet vermesi sağlanmalıdır.

Yürütme yetkisi Cumhurbaşkanında olmayıp Başbakandadır.Fakat, cumhurbaşkanı, istediği zaman Bakanlar kuruluna başkanlık yapmak yetkisine sahiptir.Ayrıca, çeşitli şekillerde hükümetin sorunlara el atmasını sağlayabilmektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.