Vatandaşların günlük yaşamı kolaylaştırılmalı

Yayın Tarihi: 02/06/15 09:46
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Seçimler geride kaldığına göre, artık vatandaşların şikayetçi olduğu sorunların ortadan kaldırılması için gerekli adımların atılması gerekir.

Özellikle günlük yaşamamızda önemli rolü olan belediyeler,halka kaliteli hizmet vermeli ve yaşam alanlarımızı çağın gereklerine göre düzenlemelidir.

Belediyelerin özerk kuruluşlar olduğu biliniyor.Buna rağmen, hükümetin hatta cumhurbaşkanının kamu yararını korunması ve Başkentimizin köy görünümünden kurtarılması için, girişim yapmasının gerekli olduğu görüşündeyim.

Çünkü KKTC'nin başkentinin bakımsız olması, devletimizin saygınlığına da gölge düşürmekte ve ülkemizi ziyaret eden yabancılar üzerinde olumsuz etki yapmaktadır.

KKTC'de halkın Lefkoşa belediyesine ödediği vergiler, güneye göre daha yüksek olmasına karşın,iki kesim arasında kıyaslanamayacak kadar fark vardır.

Güney Lefkoşa'da tüm şehir içi yollar bakımlı, temiz ve Avrupa düzeyinde olup, tek bir çukur bile göze çarpmamaktadır.

Çift şerit yollarda, itfaiye ve ambulans araçlarının kolay ve süratli seyahat edebilmesi için ayrı ve özel şerit bulunmaktadır.

Tüm kaldırımlar, ağaçlandırılmış olduğundan, vatandaşların yaz aylarında rahatça yaya olarak yürümesine uygundur.

Kuzeydeki kaldırımlarda ise,yeterince ağaç bulunmamasına karşın, bir de daha önceki bir belediye başkanı mevcut olanların da bir kısmını kesmişti.

Kuzeyde, yağmur suyu drenaj sistemi yetersizliğinden dolayı,yağışlardan sonra yollar su altında kalıyor.

Kuzeyde, en işlek yollar bile, gerekli tamirat yapılmadığı için bozuk, yıpranmış, çukurlarla kaplı ve çağdışı görünümündedir.

Yol kenarları ve refüjler, bazı sorumsuz kişilerin araçlardan attığı çöpler nedeniyle,adeta çöplük halindedir.

Kanlı derenin güneydeki bölümü, içi taşlarla örülmüş tertemiz; kuzeydeki kısmı ise bakımsız, sivrisinek yuvası ve pis koku kaynağıdır.

Başta Hisar altları, boş arsalar, arsa açanlardan yeşil alan yapılması gerekçesi ile alınan araziler,yol kenarları olmak üzere Başkentimizin her yerinde çöp ve atıklar göze batar.

Lefkoşa belediyesinin geçmiş yöneticilerin hatalı istihdam yapması nedeniyle, maddi sıkıntı içinde olduğu ve acil işler dışında, diğer hizmetlere el atamadığı biliniyor.

Ancak,iş başında bulunan belediye yöneticilerinin, öncelikli görev ve sorumluluğu da, vatandaşlardan alınan vergilerin karşılığı olan hizmetleri vermektir.

Bu nende belediyedeki ihtiyaç fazlası memur sorununun bedeli halka ödettirilmemeli.

Sorun, çalışanları temsil eden sendika ve hükümet ile işbirliği yapılarak çözümlenmeli.

Halkın hizmet almak amacı ile ödediği vergilerin maaşlarda harcanması ise, bir bakıma yetki ve sorumlulukların yanlış, hatta kötüye kullanılması demektir.

Aslında Lefkoşa belediyesinin halen ciddi mali sıkıntı içinde bulunmasından,geçmişteki belediye yöneticilerinin hatalı uygulamalarına ses çıkarmayan devlet yetkilileri de sorumludur.

Bu nedenle, hükümetin, hatta geçmişte başarılı bir şekilde Belediye başkanlığı yaptığı bilinen cumhurbaşkanımızın, kamu yararını korumak amacı ile konuya el atmasının yararlı olacağı görüşündeyim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.