Sanat dolu bir yıl

Yayın Tarihi: 12/09/11 12:20
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Dün Almanya'ya geri döndüm ve yedi haftalık bir aradan sonra klavyenin başına oturup birşeyler yazmakta bayağı zorlandım.

O kadar ilginç konular birikti ki ve hepsini bir anda yazmak istediğim için bir kaos oldu.

İlk yazımda hiçbirşeyi eleştirmeden gençlik ve sanatı ilgilendiren birkaç güzel etkinliği kaleme alayım dedim.

İthal sanatçılar ile festivaller yapılırken minik ve genç sanatçılarımızın yurt içi ve dışında yapmış oldukları etkinlikleri yabana atmamak lazım.

Ülkemizde yüzlerce çocuğa eğitim vermekte olan Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale Okulu'nun öğrencileri yine bütün bölümleri ile defalarca sahneleri, sergi salonlarını doldurdular.

Kıbrıs Sanat öğrencilerinin her yıl düzenli olarak Yakın Doğu Üniversitesi'nde konserleri
ve bale temsilleri yapılmaktadır.

Geçen okul döneminin ilk konserleri Ocak ayında bir Pazar gün yapıldı. İki ayrı konser ve iki ayrı kadro ile.

Çocuklar müzik yaparken sosyal hizmet veren bir kuruluşa da katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Bu defaki etkinlik Girne'de faaliyet gösteren Cheshire Home için düzenlenmişti. Konserde Kıbrıs Sanat'ın onursal başkanı T.C. Devlet Sanatçısı, Orkestra Şefi Prof. Gürer Aykal da hazır bulunmuştu.

Ocak ayının başka bir Pazar günü ise yine Yakın Doğu Üniversitesi'nin AKKM salonunda
Kıbrıs Sanat Bale Bölümü sahnedeydi.

23 Nisan Çocuk Bayramında ise SOS Çocuk Köyünde düzenlenen kutlamalarda okul, Gençlik Korosu ile programda yer aldı.

Almanya'da bulunan kardeş bale okulu "Atelier der Künste Bruchsal" Haziran ayında bir haftalığına Kıbrıs Sanat'ın misafiri olarak ülkemize geldiler. İki okulun öğrencileri bir haftalık çalışmalarını yine Yakın Doğu Üniversitesinde sergilediler.

Yine Haziran ayında Kıbrıs Sanat Resim, Heykel ve Elişi bölümünün Lefkoşa'da Saçaklı Ev'de dört gün süren sergisi KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun eşi Meral Eroğlu tarafından halkın ziyaretine açıldı. Kıbrıs Sanat Gençlik Korosu öğrencileri söyledikleri parçalar ile sergiye renk kattılar.

Kıbrıs Sanat Müzik Bölümü öğrencileri Haziranda bir Pazar gün iki konser vererek yapmış oldukları çalışmaları velilere ve misafirlere dinlettiler.

Kıbrıs Sanat Bale Bölümü öğrencileri Temmuz ayı sonunda bir haftalığına Almanya'daki kardeş bale okulları Atelier der Künste Bruchsal'ın misafiri oldular. Yapmış oldukları çalışmalar ve gösteri yanında birçok kültürel gezilere katıldılar.

Ağustos ayında Almanya'dan Lehrergesangverein korosu, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve solistleri ile Kıbrıs Sanat Gençlik Korosu "Opera Geceleri" başlığı altında Girne Amfitiyatrodaki konserlerde sahne aldı. Organizasyon Lefkoşa Türk Belediyesi işbirliğinde gerçekleşti.

Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale Okulu öğrencileri son üç yılda yapmış oldukları etkinlikler ile sosyal faaliyet gösteren birçok kuruma toplam 90.000 TL ( doksan bin ) katkıda bulundular.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Doç. Turgay HİLMİ yazıları