İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Soyer: "Acapulco olayı, Rum tarafının kabul etme aşamasına geldiğinin göstergesi"

Soyer: "Acapulco olayı, Rum tarafının kabul etme aşamasına geldiğinin göstergesi"

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun bugünkü toplantısında son iki konuşmayı CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer ile TDP Milletvekili Mustafa Emiroğulları yaptı.

Yayın Tarihi: 22/11/12 15:31
okuma süresi: 4 dak.
Soyer: "Acapulco olayı, Rum tarafının kabul etme aşamasına geldiğinin göstergesi"
A- A A+

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer de ekonomi konulu konuşmasına, Acapulco Oteli uygulamasının önemine vurgu yaparak başladı. Soyer, mülkiyet konusunda özel duruşun da önemli olduğunu ancak komisyonun esas olduğunu unutmamak gerektiğini belirtti.

Acapulco olayının, Rum tarafının mal tazmin komisyonunu kabul etme aşamasına geldiğinin göstergesi olduğuna işaret eden Soyer, bu durumun da tezlerinin evrensel kabul gördüğünün göstergesi olduğunu söyledi. Soyer, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bu konudaki tutumunu da eleştirdi.

Belediyeye 10 milyon Sterlin'i Eroğlu'nun borçlandırdığını savunan Ferdi Sabit Soyer, UBP'de yaşanan kurultay sürecinin demokrasi açısından hoş olmadığına işaret ederek, TC Lefkoşa Büyükelçisi'nin KKTC'ye yapılan yardımlarla ilgili açıklamalarını da eleştirdi.

Siyasette yaşanan boşluğun kapatılması gerektiğini kaydeden Soyer, LTB'de yaşananların tek sorumlusunun Cemal Bulutoğluları olmadığını çünkü belediyenin göz göre göre bugünlere geldiğini savundu.

Soyer, Merkez Bankası'nın karının belli bir kısmının nasıl kullanılacağını meclis tarafından belirlenmesi ve bunun Elektrik Kurumu borçlarına yatırılması gerektiğini söyledi. Kurumun borcunun süratle aşağı çekilmesi gerektiğini kaydeden Soyer, bunun için de radikal tedbirlerin şart olduğunu belirtti.

Ferdi Sabit Soyer, LTB konusunda da diyalogla çözüm üretme ve yeniden yapılanmanın şart olduğunu söyledi.

Soyer, LTB ile ilgili duruşunu eleştirdiği Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu, belediyeyi 10 milyon Sterlin borçlandırmakla suçladı.

EMİROĞULLARI

TDP Milletvekili Mustafa Emiroğulları da hükümetle ilgili konuşmasında, hükümetin bittiğini ileri sürerek, LTB ile birlikte ülkenin de ancak erken seçimle kurtulabileceğini öne sürdü.

Toplumun da erken seçim istediğine işaret eden Emiroğulları, LTB'de yaşananların yavaş yavaş diğer belediyelere de sıçrayabileceğine işaret ederek, daha verimli çalışmak gerektiğini belirtti.

Mustafa Emiroğulları, ülkede her alanda kaos yaşandığını ancak hükümet partisinin sadece iç çekişmelerle boğuştuğunu ve sorunların çözümü konusunda bir arpa boyu ilerleme olmadığını savundu. Emiroğulları, yönetim boşluğunun doldurulması için bir an önce erken seçimin önünün açılması gerektiğini ileri sürdü.

Konuşma sırasında Emiroğulları ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner arasında karşılıklı sert tartışmalar yaşandı.

Konuşmaların ardından yazlı ve sözlü sorulara geçildi. Genel Kurul daha sonra bugünkü çalışmalarını tamamladı.

Genel kurul 26 Kasım Pazartesi yeniden toplanacak.

TAK

İLGİLİ HABERLER

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.